OM OSS

Maria Anderasp

Frisör & Läromästare 

Ägare av Mia´s Frisyrhörna

Maria utbildade sig till både Dam & Herr frisör på Värnhemsskolan i Malmö och tog sitt gesällbrev 1988. Hon började med att hyra stol på en väletablerad salong i Staffanstorp april 1989. I december 1992 var Maria redo för nya utmaningar och startade då sin egen salong, då på Södra Lundav. 16. Där stannade hon i 8 år. När det började bli trångbott så flyttade de bara några hus bort till Södra Lundav. 4. Väl där så gick 16 år i rasande fart. När de fick höra talas om att Hälsohuset skulle byggas tvärs över gatan, så kändes drömmen om att få flytta till något alldeles nytt och fräsht närme än nånsin. De vågade inte hoppas för mycket på att allt skulle klaffa med gamla och nya kontrakt. Men det lyckades! 
Så den 2/11 -2016 slogs dörrarna upp till en helt ny salong, vilken lycka att får vara med och tycka och tänka och planera för en helt ny salong.
Just nu läser Maria till sitt mästarbrev!
Mer info kommer.

Elin Svensson

Frisör


Elin som är ifrån Staffanstorp började jobba hos oss på Mia´s Frisyrhörna April 2016.

Elin tog studenten på Pohlhemsskolans Hantverksprogram Juni 2016. För att få göra sitt Gesällprov, så ska man vara anställd som frisör i 3000 timmar. Så Elin arbetar som anställd på salongen för att sedan göra sitt Geasällprov våren 2018.
Sarah Petersén

Frisör

Sarah Petersén ifrån Staffanstorp som gick frisör utbildning på Cybergmnasiet i Malmö 2010-2013. Sarah hyrde stol 1 år på salong i Malmö men ville gärna göra sitt Gesällprov. Så Sarah påbörjade sina 3000 timmar hos oss på Mia´s Frisyrhörna hösten 2014 och gjorde sitt Gesäll 2016

 Efter ett väl avklarat gesällprov så hyr Sarah nu sin egen stol på salongen.
Maria Matkovic

Elev

Maria Matkovic är en Staffanstorps tjej som går sista året på  Hantverksprogrammet frisör på Polhemsskolan i Lund.

Man har 1 dags praktik/vecka under sista läsåret.

Så välkomna in att boka klippning hos Maria till elevpris, ons kl.16-20 & fre kl.10-14. lör enl. ök.

Maria kommer att göra sitt delprov innan studenten i juni 2018. Därefter kommer Maria att arbeta hos oss som anställd, framtill det även blir dags för Maria att göra sitt gesällprov.